Когато чуем думата “дом” в съзнанието ни първоначално визуално изниква еднофамилна къща. И в това няма нищо странно. Все пак всеки от нас някога е обитавал къща по един или друг повод, а някои и до днес имат къщи на село. Къщите съществуват много преди появяването на многоетажните сгради. В далечни времена хората не са живеели в големи жилищни блокове, а всяко семейство е обитавало своя къща. Днес обаче, къщите се строят все по-рядко, заради динамичното развитие и разрастване на градовете, които с времето се превръщат в мегаполиси. Поради липса на достатъчно място съвременното човечество предпочита да изгражда многоетажни, функционални сгради с всички екстри: газификация, отопление, окабеляване, гаражи, паркоместа и т.н.
Но все още съществува възможност да се строят къщи в по-малко населени места като села, вилни зони и други извънградски територии.
Функционалността и дълговечността на една къща зависи в голяма степен от архитектурата й. Днес съвременните архитекти и строители предлагат най-различни варианти за построяване на къщи.
Някои хора предпочитат свръх модерни и функционални къщи, други са по-скромни в предпочитанията си и избират класиката. При всички случаи съществува едно неизменно правило – къщата трябва да бъде красива отвън, а отвътре уютна, привлекателна и топла.
Архитектурно бюро “ВБ студио” ООД вече над 15 години активно се занимава с проектиране на къщи и вили. Някои от реализираните проекти са удостоени с престижни международни награди (може да разгледате снимки на някои от тях в галерията на сайта ни).
Проектиране на къща е нелека и отговорна задача. Нашите специалисти прекрасно знаят, че една къща означава всичко за едно семейство. Къщите не са дрехи, които може да се изхвърлят. Освен това, къщите са отражение на нашия характер, на фамилната ни история, а също и на социалния ни статут и финансови възможности. Подхождаме към всеки проект с голяма прецизност и стремеж да бъдем полезни в качеството си на професионалисти.
Предвид динамичното развитие на строителните технологии, днес къща може да се построи буквално за два дни (преносими, сглобяеми къщи). Но такива къщи често си приличат, поради което идентичността почти липсва, защото се изграждат по определени стандарти.
Нашето студио препоръчва масивните къщи, изградени от качествени и устойчиви материали, предвид разнообразния климат в България. Една къща трябва да бъде устойчива на дъжд, сняг, слънце, ураган и други природни явления, както и да има всичко необходимо за пълноценното й обитаване. “ВБ студио” ООД разработва архитектурни проекти на къщи в най-различни вариации, съобразени с желанията на клиента.

Адрес

ВБ студио Архитектура
София, п.к.: 1618
ул."Паскал Тодоров" 10

vbstudio@abv.bg

Обадете ни се:

+359 888 870 917

+359 887 225 735

Работно време

SFbBox by website

Search