Дори най-здравите сгради понякога се нуждаят от ремонт на покрив. Този момент настъпва неизбежно през интервал от неопределено време, защото покривът е най-уязвимата част от цялата сграда.
Покривът е защитата на една сграда и колкото е по-здрав той, толкова по-малко проблеми ще възникват във вътрешността на сградата. Именно покривът поема всички удари на природата – дъжд, сняг, град, парещо слънце, мраз и ураганни ветрове. Всички тези природни настроения  покривът  издържа търпеливо, а най-вече неговата външна част – покривното покритие. Съществуват различни видове покриви – скатни (едноскатни, двускатни, трискатни и многоскатни), плоски и тип “черупка”. Покритието на покривната конструкция също има различни видове – керамични керемиди, покривни плочи терамат, каменни плочи, битулин, битумни керемиди, шистови плочи, велпапе и др.
Често ремонтът на покрива се ограничава до подмяната на външната обвивка на покрива. Но в доста случаи се налага пълната подмяна не само на покритието, но и на покривната конструкция, която може да бъде дървена, метална или бетонна. В доста случаи се оказва, че самите вътрешни конструктивни елементи на покрива имат нужда от пълна смяна или реконструкция.
Впрочем, какъвто и да е ремонтът на покрива, той включва различен комплект от операции, в зависимост от вида на работата и монтирането на покритието.
С цел удовлетворяване на нуждите и желанията на нашите клиенти, а и за да бъдем максимално функционални, ние от архитектурно бюро “ВБ студио” създадохме специален екип от специалисти, които професионално се занимават именно в тази област. При един оглед те могат да определят дали даден покрив има нужда от текущ или генерален ремонт. Тук следва да отбележим, че при генерален ремонт на покрива цената за строителните материали и труд е по-висока, но пък резултатът е несравним, качествен и дълготраен (25-35 години гаранция).
Един покрив се ремонтира периодично в интервал от време, средно през 20-25 години. Тук нашите специалисти ще ви посъветват да не се бавите с ремонта на покрива, ако той вече тече и в сградата се е появил мухъл, а електроинсталацията може да прегори всеки момент.
Преди всичко, е необходимо да знаем, че именно от покрива зависи каква ще е обстановката в самата сграда. Именно прогнилият покрив е причината във вашето жилище да се появят течове, плесен и други неприятни проблеми.
“ВБ студио” гарантира високо качество в отстраняване на проблемите, като поднови или напълно смени покрива на сградата, в която живеете.
Нашите специалисти отбелязват, че смяната на един покрив трябва да се извършва от професионалисти, тъй като е твърде опасно за живота. Не се доверявайте на вашите съседи, които ви обещават помощ при смяна на покрива – това е опасно. Съществуват много методи и техники, които владеят само професионално обучените хора в тази област.

Адрес

ВБ студио Архитектура
София, п.к.: 1618
ул."Паскал Тодоров" 10

vbstudio@abv.bg

Обадете ни се:

+359 888 870 917

+359 887 225 735

Работно време

SFbBox by website

Search